Шефът на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки се кандидатира за втори управленски мандат

Прокурорската колегия на ВСС определи за изпълняващ функциите „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Благоевград досегашния шеф Борислав Ковачки. Причината е, че управленският му мандат изтече и предстои да бъде проведен конкурс. До встъпването в длъжност на нов административен ръководител, считано от 2 юли, той ще продължи да бъде начело на прокуратурата, но като вр.и.д.

Борислав Ковачки изведе на челни позиции Районна прокуратура – Благоевград по време на първия си мандат, като под негово ръководство бяха проведени знакови операции за разкриване на престъпления с участието на лица от кримиконтингента и полицейски служители. За отлично изпълнение на служебните си задължения преди една година той бе отличен с грамота от бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Борислав Ковачки има право на втори управленски мандат и вчера е подал документите си участие в конкурса.

Нови младши прокурори ще попълнят редиците на районните прокуратури в Югозапада. Прокурорската колегия назначи, след като завършиха успешно обучението си в Националния институт по правосъдие, Димитър Темелков за мл. прокурор в РП – Благоевград, Джулия Божичкова за мл. прокурор в РП – Сандански, Светлана Паскалева в РП – Гоце Делчев, Виктория Добрева-Иринина в РП – Кюстендил.

в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене