Опит за атентат в общинска болница в Дупница

болница дупница

Газовата бутилка на една от линейките – преправена на бомба , едва не вдигна болничното заведение във въздуха

Опит за атентат е извършен в общинската болница в Дупница. Това се разбра вчера около обяд, след като излезе наяве инцидент, който се е случил на 27 юли 2014 г. и едва не вдигнал във въздуха административната сграда, АГ отделението и хирургия на общинската болница в Дупница, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Началникът на транспорта в болницата Любомир Гаврилов бил в платен годишен отпуск от 14 до 27 юли. В първия си работен ден след отпуската се наложило да използват резервната линейка, която е в единия от гаражите в административната сграда на болницата. Той се качил в линейката, завъртял ключа, но двигателят не запалил. Л. Гаврилов отворил капака на линейката да види какво става. Пак завъртял ключа и в този момент видял пламък, който излизал от единия от маркучите на газовата уредба, който е свързан с двигателя на автомобила. Моментално Любомир Гаврилов изключил автомобила от контакт, така спрял огъня и предотвратил взрив. Коментарите на работещите в общинската болница в Дупница са, че става въпрос за опит за атентат.
Любомир Гаврилов потвърди инцидента и разкри подробности: „След като видях огъня излизащ от една от тръбичките, свързана с газовата бутилка, веднага извадих контактния ключ и слязох от линейката. Установих, че някой, докато съм бил в отпуск, е извадил двете тръбички, свързващи газовата уредба с двигателя на автомобила, и в едната от тях е мушната жица, която да възпламени газта, след като се подаде ток към двигателя. По всичко личи, че е направено от професионалист. В газовата бутилка в линейката има 55 литра газ. Ако не бях забелязал пламъка, бутилката щеше да се възпламени, аз щях да стана на парчета, административната сграда, където се помещават счетоводството и кабинетът на управителя на болницата д-р Любомир Таушански, щеше да се срине до основи. Поражения от експлозията щеше да има и в другата сграда, където се помещават АГ отделението и хирургия, в които в момента има новородени бебета, бременни жени, тежко болни и оперирани хора“, разказа Любомир Гаврилов.
В двора на болничното заведение винаги има хора от персонала, пациенти и техни близки, които също можеше да станат жертви.
Репортер на изданието откри по телефона управителя на болницата д-р Таушански, който от вчера е в отпуск. Той заяви, че не може да се докаже кой е влизал в гаража, докато Любомир Гаврилов отсъствал, но в момента в София се преглеждат видеозаписите от камерата, която е монтирана така, че да наблюдава целия вътрешен двор на болницата. „Тя е собственост на охранителната фирма „Еспол-секюрити“, от които очаквам да разберат кой е влизал в гаража, от който имат ключове само двамата шофьори на линейки и началникът на транспорта. „Еспол-секюрити“ разполагат с модерна техника, те охраняват и летището, и ЦУМ в София. След като се разбере кой е влизал, ще сезираме полицията и прокуратурата, въпреки че видеозаписите нямат юридическа стойност“.
Възможно е този, който се е опитал да взриви автомобила, да е използвал дубликат, за да влезе в гаражите, които се затварят с катинари.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене