Задържаха 29 годишен от Петрич за телефонна измама

телефон

На 31.07.2014г. около 17:30 часа в РУП-Петрич е получено съобщение от 77-годишна жена от гр.Петрич за това, че около 16:30 часа на същата дата, след обаждане на домашния й телефон, непознат за нея мъж, който се представил за лекар й съобщил, че синът й е претърпял инцидент и са необходими пари за извършването на спешна операция. Пред домът си жената предала сумата от около 1 300 лв. на непознат за нея мъж, управляващ таксиметров автомобил. След проведени незабавни издирвателни мероприятия, от полицейските служители работещи по случая е установен мъжът взел паричната сума от потърпевшата, а именно: К.Л./29г./ от гр.Петрич. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа, като сумата от около 1 300 лв. е иззета. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами, ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене