Слънце, а след това и дъжд

Днес въздушната маса над страната ще е силно неустойчива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Очакват се градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса. През нощта срещу неделя, в много райони от страната, явленията ще продължат.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май – още ще се понижи.

Над Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. Над 2400 метра ще вали сняг. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

През следващите два дни ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. Временно интензивни и значителни по количество ще са главно в Централна и Източна България. Остават условията за градушки. В понеделник над Западна България облачността ще намалява. Ще бъде хладно, с минимални температури между 9 и 14 градуса, максимални – между 16 и 21 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене