Жената, която не допуснали до кмета Томов, остава на улицата… МАРИЯ РИЗОВА: ЩЕ СИ СЛОЖА КРАЙ НА ЖИВОТА… НЕ МОГА ДА ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ!

Мария Ризова ни потърси, за да сподели с нас и с Вас нашите читатели нейната болка…

– Казвам се Мария Ризова. Живея на квартира от както се помня. Нямам собствено жилище. Плащам свободен наем – 150 лв. Трудоустроена съм по болест. Болна от сърце съм със стендове. Имам и отоци на гласните връзки. Едното ми дете почина преди 10 години. Имам още две деца. Едното от които също не е добре. Другото е в Германия и чака трудоустрояване. С артроза на кости и мускули. Не може да ми помага. Заради пандемията не мога да си платя квартирата. Работех в едно заведение почасово и ми даваха по някой лев, за да мога да съчетавам и пенсията. Но тя не стига. 200 лв. давам за лекарства.

Колко ви е пенсията?

– 200 лв. Не мога да си купувам лекарствата. Не мога да плащам сметките. Покрай пандемията закъсах. От три дни собственика на заведението, в което работех ме викна пак на 4 часа. Но за мен 10 лв. са нищо. Снощи ми се обади собственика на жилището и ми  казва да напусна квартирата тъй като не съм платила. Аз взех пенсията и поне една сметка на тока и водата платих, за да не ме изгонят още тази вечер. От 01.07.2020 г. оставам на улицата. Ще си сложа край на живота. Не мога да издържам вече.

Към Община Благоевград обърнахте ли се за помощ?

– Обръщах се. Един път ми дойдоха на проверка в старата квартира. Това беше. Една комисия и край…

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

I „Благоевградска ВЕСТ“

Има медии, които пишат много, но не казват нищо… Ние не сме от тях, ние винаги казваме това, което трябва, и то винаги стига до ушите на когото трябва. Доказателство за това са всички решени проблеми, които сме ви показвали. Осъзнаваме огромната сила на нашата медия и това ни кара да бъдем отговорни към нашите многобройни читатели и приятели. Смеем да наричаме приятели хората, участвали до сега в нашата кампания „I Благоевградска ВЕСТ“, която ви показваме. Хората, които обичат най-голямата медийна група в Югозапада – Топ Преса.

Мариета Димитрова

Мариета Димитрова e главен редактор в Blagoevgrad News, тя е наша колежка и приятелка с която създадохме онлайн поредицата „НЕУДОБНИТЕ“.  Работила е  като репортер-кореспондент на „Господари на ефира“. Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по ТВ „ОКО“. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България и учредител на „Асоциация за свободни медии“ –  сдружение с нестопанска цел, което се осъществява с помощта на Фондация „Америка за България“.  Има за цел, да се даде  трибуна на журналистически разследвания, които не могат да излизат в други медии, да насърчи и подкрепи независимата разследваща журналистика на регионално ниво.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене