Продължение на разследването: Коя е фирмата на Александър Чалъков „Макси про България“?

Поради големия обществен интерес в социалните мрежи след първата ни публикация за Александър Чалъков и фирмата му „Макси про България“, с чиито продукти се дезинфекцира цялата община Стара Загора, продължаваме с разследването.

Както казахме в предишната си публикация, фирмата продава продукти, които се ползват за дезинфектанти, без да притежава необходимите регистрации за това. Зарежда и основната фирма снабдител на община Стара Загора „Зардом про“, което стана ясно и от собственото признание на кмета на града във фейсбук и от снимките, които „Зардом“ публикува в собствената си страница.

Ето какво показва търговският регистър. „Макси про България“ е регистрирана през 2013 г. във Велико Търново, като от 2015 г. до 2019 г. фирмата е собственост на Надя Чалъкова, майка на Александър Чалъков, който днес все още е началник звено „Градска мобилност“ в община Стара Загора. От 2019 г. собственици на фирмата стават двама великотърновски авери на Чалъков – Даниел Илиев и Цветомир Герджиков, и съпругата на Чалъков – Катерина. По същото време, освен че продава химически препарати и дезинфектанти, Катерина Чалъкова започва работа и като юрисконсулт в звено „Обществени поръчки“ към местната болница, една от най-големите в страната – УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД, гр. Стара Загора.

За съжаление, липсата на контрол върху производството на „Макси про“ води до проблеми за хората. В някоя от следващите публикации ще ви покажем какви последствия за човешкото здраве са настъпили след употребата на продукти от лясковския цех.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене