Определиха местата по общини в проектолистата на ГЕРБ

андонов-савеклиева

Снощи лидери на общински структури и областното ръководство на ГЕРБ определиха местата на общините в проектолистата за кандидати за народни представители от Първи многомандатен район.

„Не сме редили листа с кандидати, а само подредбата на местата, които ще получат съответните общини. Листата с кандидатите ще бъде подредена в София от Изпълнителната комисия“, коментираха участници в областното заседание.

Според снощните дебати първото място е решено да бъде за номиниран кандидат от Благоевград. Второто място ще бъде за кандидат, излъчен от община Петрич, трето за Гоце Делчев, четвърто за община Сандански. На пета позиция ще бъде кандидат от община Разлог, а следващите места ще бъдат подреждани по първоначалния ред от първата до шестата община.

На проведените общински събрания най-силна подкрепа в номинациите получиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов. Не е изключено един от двамата да оглави листата в Пиринския край.

Сериозна подкрепа има и областният лидер и настоящ депутат Даниела Савеклиева. Номинации събраха и депутатът Георги Андонов, Асим Адемов от село Дъбница, който бе в националната листа за евродепутат. Сред номинираните в Гоцеделчевско е и Пламен Поюков, бивш директор на ДЛС „Дикчан“.

Лидерите на ГЕРБ в Хаджидимово и Белица – Кирил Пасков и Иван Стойчев, също получиха подкрепа и номинации от структурите по места.

На общото събрание на ГЕРБ в община Гоце Делчев бяха номинирани още общинските съветници и членове на ръководния състав на общинската структура – адвокат Костадинка Богданова, инж. Ангел Тунчев, Михаил Ковачев, лидер на младежката организация.

В Петричко пък интригата е между настоящия депутат Митко Захов и общинския координатор Димитър Танев.

Протоколите с всички номинирани кандидати за депутати от Пиринско, както и протоколът от проведеното снощи областно събрание в Благоевград, ще бъдат представени на Изпълнителната комисия, която ще подреди окончателната листа.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене