Отново: Световната шампионка по таекуон-до и кикбокс А. Ситнилска стана спортист №1 на Благоевград

Световната шампионка по таекуон-до и кикбокс Албена Ситнилска за пети път спечели приза „Спортист на годината в Благоевград“.

Церемонията по награждаването се състоя в зала „Скаптопара“ късно тази вечер. Доскорошната състезателка на „Фолкън“ /Бл/ събра 190 точки от гласувалите 28 клубни президенти и 8 журналисти.

Втори се нареди първенецът на планетата по специална техника в корейското бойно изкуство Никола Николов от „Фолкън“ със 160 т., а челната тройка допълни автомобилистката на „Диамо“ Диана Стоянова /142 т./, която постигна редица успехи в мъжка конкуренция у нас и зад граница през сезона.

Само на 3 пункта след нея остана националката по ориентиране Кристина Иванова от „Младост“. Шампионката на Югоизточна Европа грабна и доста медали в леката атлетика. Пети се нареди носителят на бронзово отличие в кат. до 110 кг от световното първенство по канадска борба Любомир Миланов /131 т./ от „Спартак“.

Топ 10 допълниха държавният първенец по бокс в кат. до 52 кг Шабан Димитров /110 т./ от „Пирин“, националния шампион по спортна гимнастика /земя/ Димитър Димитров /100 т./, съекипникът му в „Пирин Благоевград 2011“ Мартин Мишев /95 т./, който е републикански първенец на халки и четвърти на същия уред за Световната купа в Мерсин /Тур/, единствената българка, класирала се за два А финала на световното по ориентиране в Халден /Нор/, Лилиана Гоцева /92 т./ от „Младост“ и бронзовата медалистка в националния шампионат по хвърляне на копие Елена Узунова /86 т./ от „Джордан“. Номер 1 при подрастващите до 18 г. е плувкинята на „GD Sport” Калина Захариева /57 т./. Следват боксьорът на „Пирин“ Георги Георгиев /56 т./, таекуондистката на „Фолкън“ Валерия Андреева /48 т./, плувецът на „GD Sport” Денислав Койков /45 т./ и лекоатлетката на „Джордан“ Венеса Ханджийска /33 т./. Наградата за най-добър треньор отиде при Георги Стоянов от „Диамо“, който е баща на Д. Стоянова.

Отбор на годината е държавният вицешампион по футбол при жените „Спортика“, а приза „Феърплей“ взе шахматната надежда на „Виктори“ Адриан Митушев.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене