Излязоха резултатите от второ класиране за седмокласниците

любка станева

Днес излязоха резултатите от второто класиране за седмокласниците. 1004 ученици са приети на първо класиране в училищата в Благоевградска област.
Заявления за второ класиране са подали 187 ученици, съобщи Любка Станева, председател на Комисията по прием. От некласиралите се на първия етап ученици 23-ма са класирани на втория етап, тоест тези ученици изобщо не са били приети никъде, уточни Станева.
Записването на приетите на второ класиране седмокласници започва от 7 юли и приключва на 9 юли включително. На 10 юли ще бъде обявен броят на записаните ученици след второ класиране и броят на свободните места в училищата.
„След като приключи второ класиране и ние обявим резултатите, учениците, които не са приети подават заявления само за свободните места в съответните профили и професии в училищата в областта,” допълни Станева.
Ако не бъдат заети всички свободни места ще бъде обявено и трето класиране. Записването ще става от 11 до 15 юли в училищните гнезда, като учениците трябва да подадат заявление за участие, но само за оставащите свободни места.

И след второ класиране благоевградската Природо-математическа гимназия в Благоевград държи най-високия бал за прием на ученици след 7-и клас, следвана от ПМГ „Яне Сандански” в Гоце Делчев, Езикова гимназия в Благоевград. Сред училищата, в които се влиза с висок бал са и СОУ „Братя Каназиреви” Разлог, гимназията по икономика Благоевград и СОУ „Яне Сандански”.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене