САНДАНСКИ СТРАСТИ! Има ли напрежение между бившия кмет на града Андон Тотев и дясната му ръка Младен Тимчев или всичко е добре планиран сценарий?!

ХОТЕЛИЕРЪТ ИЛИЯ ПАСКОВ – НОВИЯТ ФАВОРИТ НА БАЙ ДОНЧО И СТАРИЯ АПАРАТ В ГРАДА?

Бившият кмет на Сандански Андон Тотев няма да участва в предстоящите избори, още по- малко пък ще се бори племенникът му Младен Тимчев да спечели кметския пост. Това обяви самият той пред ТОП ПРЕСА и заяви че иска да сложи точка на горещите коментари в южния град.

„Аз дори не съм в Сандански, на почивка съм. Много отдавна, след изборите от 2015 г. не сме в добри отношения с Младен Тимчев и няма да го подкрепя в предстоящите местни избори. Чух, че той ще се кандидатира за кмет. Засега няма да участвам на ничия страна.“, категоричен беше Андон Тотев. Зад гърба си той няколко кметски мандата, в които племенникът му Младен Тимчев беше зам.- кмет. В момента Тимчев прави широка коалиция, с която ще се опита да се пребори за кметския пост.

В Сандански упорито се говори, че той е влязъл в тесни отношения с лидера на БСП Корнелия Нинова. Членовете на местната структура повсеместно застават обаче зад лидера си Снежана Стоянова, която в момента е юрист на Общинския съвет в Сандански. „Последната думи има националното ръководство.“, заяви единственият съветник на БСП в Сандански Младен Ризов. Според информация на югозападният таблоид, Тотев играе пълен театър и това с „отношенията“ му с Тимчев е само медийна постановка. Целта е върху кандидатурата на Тимчев да не легне тежестта и негативите от управлението на Тотев.

Публична тайна в града на Яне, е фактът че Тотев и Тимчев имат общ бизнес, разбира се ръководен с поставени лица, който обаче просперира и видимо върви в една посока, каквито били реалните отношения между Тотев и Тимчев. Има и друга информация, че „Тотевото лоби“ или „Стария апарат“, както го наричат нашите анализатори, се гласи да издигне Илия Пасков за кмет на Сандански. Хотелиерът Пасков е с безупречен авторитет в града и има силно лоби в хотелиерския бранш, зад тази кандидатура стоели и старите сандански играчи като Малчев и компания, което също давало тежест и сериозен шанс за пасковата кандидатура.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене