Юпитер става директен – време е за сбъдване на мечти!

След близо 4 месеца Юпитер става отново директен, а с него получаваме зелена светлина за всички планове, които мечтаем да реализираме в материалния свят, споделя астрологът Александра Иванчева за Vesti.bg. 

Планетата, наричана Благодетел, често носи дарове в духовния ни живот, подаръци в материалния или казано по друг начин – дава това, което е значимо за нас.

Ако досега имахме възможност да се обърнем към себе си и да се запитаме „Кое е наистина ценно за мен?“ сега е време да действаме – да фокусираме тази енергия и да превърнем мисъл-формите в реалност с необходимите смели крачки и немалко усилия /нека не забравяме, че за устойчивия прогрес ни е нужен Сатурн, който иска да се потрудим/.

Често ретроградните планети са пауза за някоя тема, която е нужно да бъде преосмислена – това не значи, че нещо задължително ще бъде възпрепятствано, а по-скоро е леко подбутване от Вселената, за да преценим дали бихме искали да разместим добре наредения пъзел и да научим, че всяко нещо може да има и друга страна.

Юпитер е в най-силната си позиция в Стрелец – той е смел, авантюристичен, философ, мечтател, генератор на идеи и разбира се, готов да действа по пътя към големия свят. Следващата половин година е чудесен период за нови знания, дълги пътешествия и най-важното – надграждане на личната философия.

На 12 август Меркурий влиза в Лъв, за ни даде смелост и артистичност в общуването. Този знак ни дава увереност да отидем и да направим блестящо онази презентация, от която все се притесняваме, да поканим на среща желания човек /защото сега толкова добре боравим с думите и вярваме в тях/ и разбира се, да бъдем творчески настроени в полето на писане и всякакъв вид комуникация.

Меркурий се присъединява към Слънцето, Венера и Марс – съзидателното начало ще бъде събудено тази седмица, за да ни напомни, че дори и най-тривилиалните неща в живота ни носят нашия почерк. А той е уникален за всеки!

Помислете си какво ви помага да се чувствате значими – външни събития или вътрешната ви оценка? Потърсете „златния“ ресурс в себе си, който ще ви отведе към всичко, което наричаме „удовлетворение“. Хубавото на тази дума е, че тя няма морална или социална оценка – толкова често говорим за това как трябва да бъдем добри, успешни, грижовни, отговорни.

А понякога единственото, за което трябва да помислим е – да се чувстваме добре! Бъдете щастливи със себе си и вземете частица от планетите, които в момента са разположени в огнени знаци – тази стихия може би най-добре знае какво е да се обичаш и да поставиш себе си в центъра на света като Витрувианския човек. Опитайте – ще ви хареса!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене