Гаф! Оглавеният преди 2 дни от Неврокопски митрополит Срафим сайт на Св. синод прекръсти Майкрософт в Майкъл Софт

Без име

Неврокопски митрополит Серафим започна с гаф новата длъжност, на която го назначи Св. синод – ръ­ководител на официалния интернет сайт на БПЦ-БП.

Дни след като му бе поверен официозът, на 22 юни той прекръсти американската транснационална ком­пания с дейност в област на компютърните технологии и разработката на софтуер Майкрософт в Май­къл Софт.

Името се появи в новината за библиотеката на Бачковския манас­тир, която щяла да бъде дигитализирана „по проект на Майкъл Софт за „глобалната библиотека“. Всъщност става въпрос за проект на фонда­ция „Бил и Мелинда Гейтс“ по инициативата „Глобални библиотеки“ със софтуер на Майкрософт.

Въпреки че от появяването на новината на сайта на Св. синод пот­ребителите му не спират да се майтапят с „кръстниците“ – митрополит Серафим и редколегията му, до вчера никой не бе направил корекции.

Грешката едва ли е на Серафим, тъй като се предполага, че той контролира дистанционно от Гоце Делчев работата на сайта на Светия синод. По-скоро някой от екипа е виновен за гафа.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене