Над 60 Свидетели на Йехова от цял свят окупираха Дупница

Звънят денонощно по домовете на дупничани

Над 60 Свидетели на Йехова окупираха Дупница през последните два дни, алармираха местни жители. Сред проповедниците имало хора от цяла България, Германия, Словения, Белгия и Франция.

„При всеки сигнал от жителите на града ние сме длъжни да отреагираме. Хората масово се оплакват, че им се звъни по вратите денонощно. Да не говорим, че ги заливат с един куп информация и брошури. Не приемат никакъв отказ, продължават да зарибяват хората и това е!“, коментираха от кметската администрация.

От вчера вече Свидетелите на Йехова започнали да снимат с дрон целия град. Обяснението им пред проверяващите ги общински служители било, че правят филм със забележителностите в града.“Тези хора са изключително подготвени. Даже и чужденците говорят български, но с акцент. Просто ако не им отвориш врата се започва едно постоянно тропане и така до нощес. Аз самия два пъти съм подавал сигнал на тел. 112. Недопустимо е да притесняват семейството ми“, категоричен е 42-годишният Георги от Дупница.

Според други местни жители проповедниците били наели огромен офис в центъра на града, в който привличали хора. „Надяваме се от общината да вземат мерки и да ги изгонят, не ги искаме в нашия град“, категорични са дупничани.

Само преди месец подобно засилено присъствие от Свидетели на Йехова имаше и в Кюстендил. Тогава групи от по 4-5 човека също обикаляше домовете на кюстендилци и запълваше пощенските им кутии с различни информационни дипляни.

monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене