Уикенд: Синът на Николина Чакърдъкова обвинен в наркотрафик

синът на Николина Чакърдъкова

Детето на певицата арестувано в Гърция

Грижовнатта майка се охарчила с хиляди евро, за да не влезе синът й в затвора

Тежки дни се задават за семейството на фолкпевицата Николина Чакърдъкова. Ако се вярва на мълвата, култовата народна изпълнителка ще пее до пенсия на сцената, че и след товазащото трябва да плаща непосилни дългове, направени от сина й.

Преди месеци наследни­кът на звездата на народната песен Васил бил задържан в Гърция. Органите на реда го арестували, заедно с още един българин и го обвинили в наркотрафик. Младежите действали предимно в района на Солун, Драма и Кавала. Притеснен, синът на Николина веднага потърсил връзка с родителите си, които паникьосани се раз­тичали за адвокати. Пуснали и всякакъв вид други връзки, каквито имали. От дума на дума стигнали до кмета на Гоце Делчев – Владо Москов.

Той имал достатъчно добри контакти в Северна Гърция и с няколко позвънявания по телефона успял да реши проблема. Разбира се, и със сума, която семейство Чакърдъкови трябвало да даде, за да се прибере ро­жбата им незабавно у дома. Финансовите средства били предназначени за хора от висшите полицейски етажи. В Гърция корупцията била далеч по-голяма от българ­ската.

Първоначално гърците поискали сумата да бъде платена наведнъж, но поне­же била голяма, почнали на­прегнати преговори. Лично певицата настояла да бъде платена на няколко части, като вноските трябвало да стават веднъж месечно и да са в рамките на 5000 евро. Комшиите се съгласили, защото знаели, че тя е попу­лярна в България, а съпругът й върти бизнес, които им докарва доходи далеч над средните за страната ни.

Сгазилият лука син Васил бил освободен от ареста и вноските „потекли”. Семей­ството било изключително изрядно, но в един момент Николина престанала да плаща. Гърците не могли да се свържат с нея и за­почнали да тероризират по телефона градоначалника Владо Москов. За да излезе от срамната ситуация, той се бръкнал в джоба си и додал каквото имало да се дава. Това обаче го вкарало и него в дългове към приятели.

Така се получил един омагьосан кръг, от който нямало излизане. Москов тръгнал да си иска парите от Николина, но тя се правела на разсеяна и твърдяла, че отдавна е изчистила всички сметки. Джобовете й били изпразнени и вместо да си седи вкъщи и да се лекува, трябвало да обикаля стра­ната покрай предизборните си ангажименти с проекта на Георги Първанов „АБВ”. Аверите на Владо, които тогава се бръкнали да му дадат назаем пари, за да не се изложи пред гръцките си приятели, настоявали да им върне борча.

„Николина да не се прави на много интересна! Първа­нов й е платил над 200 бона за концертите. 2 месеца вече тя обикаля с него из цялата страна”, коментират в гилдията.

„Уикенд” научи, че 24-го-дишният Васил Чакърдъков е имал и други провинения. Той е бил задържан в Драма и преди близо пет години. Поводът за арестуването му тогава било плащането в магазин с фалшиви евро банкноти. Николина се изръсила с 1000 евро, платени като гаранция за свободата на рожбата й.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене