22-г. благоевградчанка в реанимация, огромна змия се увила около крака й и я клъвнала

смок

22-годишната Юлка Б. от Благоевград е ухапана от змия, по спешност е приета в реанимация на благоевградската държавна болница. Инцидентът с девойката станал вчера в района на кв. Старо Струмско. Докато се разхождала с приятелки, изведнъж Юлка усетила, че около крака й се омотава нещо, изпищяла при вида на опасното влечуго, което било огромно, дълго и сиво.

При опита си с размахване на крака да се отърве е клъвната от змията по крака. Девойката изпаднала в шок от уплаха, намиращ се наблизо мъж, който варил ракия в местния казан, незабавно й се притекъл на помощ и с личния си автомобил я транспортирал до спешно отделение на МБАЛ – Благоевград. Свикан е лекарски екип от специалисти за оказване на първа помощ.

По десния крак на момичето ясно се виждали следи от ухапване от влечугото. Предвид опасността от интоксикация на организма пострадалата е приета в реанимация за интензивно лечение под активно наблюдение от анестезиолози. Състоянието й е стабилно, няма нарушения в дишането и сърдечни оплаквания, остава за лечение в реанимация, съобщиха вчера от болницата. Според медиците е възможно да е ухапана от смок, по описанието на пострадалата.

Това е първият случай от началото на годината с ухапан от змия, приет в реанимация на МБАЛ – Благоевград.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене