Председателят на ОБС – Петрич праща на съд вестник „Вяра“ и журналистът В.Герчев

Georgi_ZarkovИзвестният журналист в град Петрич – Валентин Герчев, отива на съд заради уронване на престижа и оклеветяване на председателят на общински съвет град Петрич господин Георги Зарков.

Това съобщи специално за информационна агенция www.toppresa.com самият Зарков. Причината е статия която излезе във вестник „Вяра“, с автор Валентин Герчев в която се „твърди“, че на заседание на председателският съвет господин Зарков бил едва ли не – пиян. “ Това е абсолютна клевета и не отговоря на истината. Във въпросната статия не само че съм обиден от серия изрази, ами съм подиграван че знам „немски“ език. Винаги съм бил радетел за свободата на словото и на печата, за това позволих на господин Герчев да присъства на председателският съвет въпреки съмнителната чу биография. Преди време той снима счупеният ми крак и го направи една ли не новина. Приех го защото, както се казва жълтичкото продава. Но сега, когато се пише кафяво – жълто не мога да оставя нещата така.“ Това каза пред наш репортер господин Зарков, възмутен от писанията на Герчев. Той ни увери, че вече е ангажирал юристи за образуване на съдебно дело срещу вестника и автора. Успоредно с това получихме информация, че цялата група на общински съвет Петрич застава зад своят председател. Никой не му иска оставката, напротив, нямало защо и застават твърдо зад Зарков в съдебната му битка със свързания около бизнесмена Йвайло Константинов вестник.

Има една стара сентенция. Почти на всеки се е случвало дори да изгуби себе си и да се открие не в друго, а в думи. Ето защо съветваме господин Зарков, да види ефекта в цялата тази работа. Пасквилът на Герчев видно му е показал че умее да гради екип, че хората го уважават и най- важното, за разлика от Герчев има кой да защити името му с факти и приятелство. Понеже има някаква вероятност и печатната „подлога“ на Константинов и Герчев да реагират срещу нас, сме длъжни да упоменем факта, че господин Герчев беше освободен от нашата редакция преди време именно заради подобни писания. Същият е известен сред своите съграждани, като човек на който пийването на алкохол не му е чуждо, също така не му бе платено защото изпращаше едни и същи статии първо във вестник „Вяра“ а след това при нас.

Повече в новия брой на вестник Топ ПРЕСА.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене