ВИДЕО: Ученици от Хаджидимово на първо място в Районното състезание „Млад огнеборец“

_MG_4439

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/936/video-uchenitsi-ot-hadzhidimovo-na-parvo-myasto-v-rajonnoto-sastezanie-mlad-ogneborets“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

Традиционно силно се представи и тази година отборът на СОУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово на четиринадесетото Районно състезание „Млад огнеборец“. На състезанието, което се проведе на градския стадион в Гоце Делчев се явиха четири отбора от трите основни училища в Гоце Делчев и училището в Хаджидимово.

Според правилника, допускат се участници от 12 до 16 години, които се състезават в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Всички отбори демонстрираха изключително добра подготовка в изискваните дисциплини, подкрепяни бурно от своите фенове по трибуните. И тази година обаче, отборът на СОУ „Никола Вапцаров“ показа завидна професионална подготовка и със набраните общо 1028 токи вече за четиринадесети път са постоянните победители в Районното състезание.

На няколко пъти дори отборът на Хаджидимово са били и първенци в Националното състезание „Млад огнеборец“.

С 1026 точки отборът на Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев се класираха на второ място, на трето и четвърто място се класираха съответно отборите на Второ и Трето ОУ със съответните 1008 и 975 точки

Движението Младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец“ е с международен характер.

В България движението е възстановено от началото на учебната 1999/2000 година, по разработен Примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката за организация на дейността в системата на народната просвета през учебната година. Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

IMG_4437

IMG_4436

IMG_4430

IMG_4425

_MG_4447

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене