Скандал! Аптекарката Емилия Шопова „запали“ с пари строителна бригада!

» Фармацевтката наела бригада за ремонт на дома ѝ на улица „Бяло Море“ в Гоце Делчев, група майстори ѝ свършили работа, не им платила!

» Николай Спахиев пред градския вестник:  Нека обществото знае какъв човек е Шопова! Нека хората се пазят, ако имат взаимоотношения с нея, да си искат парите авансово!

 Лили ЛЯЛЕВА

Поредният скандал за не­редност и некоректност в ре­дакцията на вестник „Градът“! Преди дни в офиса на медия­та дойде лично представител на местна строителна фирма и бригада Николай Спахиев, който поиска трибуна, за да разкаже за поредната неред­ност.

„Аз заедно с мои колеги строителни работници и май­стори бяхме наети от аптекарката Емилия Шопова, коя­то живее и работи на улица „Бяло море“ в града. Поръч­ката беше да направим ре­монт на покрива на къщата и на дома ѝ. Всичко вървеше нормално, създадохме си до­бри отношения и ремонтът ѝ беше направен в срок. По­лучихме няколко авансови плащания, но като дойде мо­ментът за окончателното и съществено плащане, Шопо­ва ни каза, че пари няма да ни даде и буквално ни изгони от дома си. Като обяснение за неадекватното ѝ поведе­ние ни беше казано, че тя имала приятел и близък, кой­то разбира от строителство и като му споделила за колко пари ѝ правим ремонта, той ѝ бил казал, че е прекалено скъпо и същият ремонт мо­жел да се направи с полови­ната пари. Ние ѝ обяснихме, че всеки има право сам да оценява труда си и ние сме се договорили предварител­но, тя е приела нашата цена и сега е редно да си ни я плати. Насреща обаче веднага ни бяха отправени заплахи и оби­ди от страна на Шопова и буквално бяхме из­гонени от дома ѝ с аргумен­та, че лев няма да ни даде. На какво прилича това? На кого да се оплачем, след като за толкова тежка работа ние не си получихме парите? Реши­хме да се обърнем към вест­ник „Градът“, който се чете от целия град Гоце Делчев и хората да знаят какъв човек е Шопова! Нека хората се па­зят, ако имат взаимоотноше­ния с нея, да си искат парите авансово!“. Това са думите на господин Спахиев, които публикуваме едно към едно. ­

Тук отново идва моментът, когато ние, местната медия, се обръщаме към другата страна. Знаем, че не е при­ятно да се опра­вдаваш, особено в кон­фликтни моменти и отно­шения, но стандарт­но, тради­ционно, аптекарката Шопова направи всичко възмож­но да не получим коментар по тема­та. Как да бъдем обек­тивни в такъв случай? От своя страна репор­терите, които ра­ботиха по сигнала, да­доха доста­тъчно време на другата страна в спора да даде становище. Не го полу­чихме и затова публикуваме становището само на жалбо­подателя – Спахиев. Силно се надаваме тази статия да размърда малко и институ­ции, и самата Шопова, да се вземат в ръце и да решат спора. Нищо не става с кав­ги, обиди и криене, всичко се решава като се седне като зрели хора, като се говори, като се правят компромиси и като се вземе общо решение. Скандалите само натовар­ват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене