Без категория

Нови модерни условия за спорт в Годлево, Баня и Разлог

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес бе даден старт на строителството на спортен комплекс в с. Годлево. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог направи първа копка и счупи бутилка шампанско в греблото на багера, с което започна работа по строителството на новия стадион.
Изграждането на стадиона в село Годлево, многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в село Баня и реновирането на стадиона в Разлог струва 5 866 571 лева. Община Разлог няма да плати нито лев от собствения си бюджет. Целият бюджет е предоставен по Програма за развитие на селските райони.
Целта е чрез този мащабен проект да се подпомогнат спортните клубове, предоставяйки на спортистите, младежите и децата многофункционални и атрактивни комплекси за спорт и отдих, отговарящи на всички съвременни норми за безопасност и хигиена. Стремежът ни е утвърждаването на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм като средство за подобряване на здравето и физическата култура на населението на общината, коментира кметът Герчев.
Спортният комплекс в с. Годлево ще представлява съоръжение с капацитет от 200 до 1000 човека, включващ състезателно игрално поле с изкуствена тревна настилка и постоянна ограда, трибуни за зрители с пластмасови седалки, сграда със съблекални и санитарно-битови помещения, паркинг за посетители и служебен паркинг.
Многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт с размери 20х 40 м ще бъде изградена и оборудвана в село Баня. Покритието на спортната площадка ще бъде от изкуствена тревна настилка, осветяването на игрището ще бъде от 8 по-големи и 4 по-малки прожектори.
От средата на месец май започва реновирането на стадиона в Разлог, който след реконструкцията ще се превърне в нов спортен комплекс с три сгради – съблекални и помещения за треньори, медицински кабинет и съблекалня съдии, помощно помещение. Теренът, който се използва за малко тренировъчно игрище ще бъде с изкуствена тревна настилка, ще се изгради ограда с височина 4 метра и осветление на 4 стълба. Ново игрище ще се изгради между сградите и основното игрище на стадиона. Ще бъдат обособени помещения за медии и контролна стая. По трибуните се предвижда направа на разделение според изискванията на две зони – места за гости и такива за домакини, със съответната буферна зона между тях. 3000 броя седалки ще се подменят. Предвидени са места за инвалиди пред трибуните, както и достъпа до тях. Реновираният стадион в Разлог ще има сигнално – озвучителна система пред трибуните и голямо електронно информационно табло.

Модернизацията на съществуващите или изграждане на нови спортни терени в Разлог, Годлево и Баня е по проект „Подобряване достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене