НП „Рила” раздава награди на ученици

Награждават отличените участници в IV Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ в Благоевград. Събитието ще се състои днес в сградата на Младежкия дом към Център за личностно и творческо развитие на децата от 13.00 часа.

Първо ще бъде излъчен премиерно юбилеен филм „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“. Официалното награждаване ще започне веднага след музикалната програма, подготвена от възпитаниците към Центъра за личностно и творческо развитие на децата. Конкурсът бе част от поредицата юбилейни прояви по повод 25-годишнината от обявяването на парка за защитена територия.

Ще бъдат връчени дипломи и предметни награди на победителите. Отличията са за ученически рисунки в две категории – І-ІV и V-ХІІ клас, за разказ (V-VІІ), за есе (VІІІ-ХІІ) и за фотография (І-ХІІ).

В четвъртото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 1091 (над четири пъти повече от м.г.). Компетентно жури определи по категории най-добрите творби от постъпилите общо 762 рисунки, 124 разказа и есета и 205 фотографии.

Целта на конкурса е да се обогати екологичното образование и да се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи. Той трябва да засили интереса на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене