Състезание по силов трибой „Победи себе си“ събира знаменитостите в този спорт на арената в Неврокоп.

Най-запомнящото се събитие за тази година – свързано със спорта и здравето – обещава да бъде силовото състезание „Победи себе си“. То ще се проведе на 25 ноември, събота, от 14:00 часа в град Гоце Делчев, мястото е зала „Неврокоп арена“.
Идеята на силовия трибой „Победи себе си“ е да насърчи децата и младите хора да се занимават със спорт и да се хранят здравословно; да не прекарват прекалено много време пред компютрите, а да развиват спортните си умения; да се грижат за тялото си и да не употребяват наркотични вещества. Превантивната и обществената цел на състезанието е изразена в неговото мото „Победи себе си – не посягай към дрогата“. „Ние вярваме, че проектът е интересен и засяга един основен проблем – заседналият начин на живот. Целим да стимулираме обществото да спортува“ – споделя, от името на организаторите, Крум Томчев – управител на Тактикал кий.
Състезанието „Победи себе си“ е подкрепено от Община Гоце Делчев и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Почетен гост на събитието е най-силният българин на планетата, седемкратният световен шампион по тежка атлетика – неврокопчанинът Димитър Саватинов.
Състезанието по силов трибой е наследник и продължение на състезанието „IRON MAN“, което бе проведено през есента на 2016 година, отново в Гоце Делчев и, което имаше много широк обществен отзвук в спортния живот. Тази година на спортното събитие в Гоце Делчев са включени над 50 доброволци, десетки организации, училища, лектори свързани с балансиран начин на живот и разбира се мъже от Неврокопско и региона, практикуващи силови спортове, които ще премерят сила за титлата „Най-силен Неврокопчанин“. Водещи са Игор и Иван
Водещи са Игор Дамянов и Иван Тодоров, познати със щурите си караоке – партита. Със специалното музикално участие на Николина Чакърдъкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене