ВиК-Петрич въведе система за онлайн следене нивото на водата на четири резервоара

Водното дружество в Петрич въведе експериментална система за следене нивото на водата в четири резервоара. Датчиците са поставени на два резервоара в Петрич, единият е в село Марикостиново и другият в село Рибник.

Системата е свързана с джипиес и при наличието на достатъчно количество вода в резервоара се осъществява автоматично изключване на помпите във въпросните четири резервоара.
„С тази система за наблюдение на нивото на водата във всеки един момент ние знаем какво е количеството в резервоара. Чрез нея ще бъде изолиран човешкият фактор и процесът ще се осъществява автоматично.

В момента проверката на резервоарите се извършва от служители на „ВиК“. По този начин ще бъдат спестени време, ел. енергия, гориво за автомобилите и най-важното амортизацията на помпите.“- заяви управителят Ивайло Христов.
Той посочи още, че ще потърси съдействие от общината и общинския съвет за реализирането на този проект и въвеждането на датчици в резервоарите на населените места, като за период от 1г. ще има възвръщаемост на сумата, която ще бъде изразходвана. Тя обаче не е ясна, тъй като предстой изследване на резервоарите в общината.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене