Филоложката Запринка Глушкова от СУ „Н. Вапцаров“ в Хаджидимово спечели приза „Любим учител 2017“

Учителката в Средно училище „Н. Вапцаров“ в гр. Хаджидимово Запринка Глушкова е носителят на приза „Любим учител 2017“ на Пиринско в петото издание на едноименния конкурс, организиран от вестник „Струма“. Името на победителя бе обявено тази вечер на бляскава церемония по награждаване на призьорите, която се проведе в МОЛ „Ларго“ в Благоевград в присъствието на елита на Пиринско.

Тържествената церемония откри управителката на вестник „Струма“ Теодора Томова с приветствие към стотиците, участвали в конкурса тази година, и с благодарност за активността им. Тя подчерта колко важно е да декларираме признанието си към усилията на хората, които в технократското ни битие отдават сърцето си да образоват и вдъхнат вяра в силите на следващото поколение българи.

За първи път тази година към критериите за излъчване на победителя в конкурса „Любим учител“ освен вота от онлайн гласуването на сайта на вестника struma.bg и резултатите от анкетите, направени сред учениците, прибавихме и оценка на есе на тема „Иновации, визия и идеи за образованието“ от номинираните учители, което бе със сериозна тежест от 50% в крайната оценка. Петчленно жури начело със зам. ректора на ЮЗУ проф. Антони Стоилов оценява писмените работи и с най-много точки комплексната класация оглави старши учителят по български език и литература и по френски език в СУ „Н. Вапцаров“ – гр. Хаджидимово Запринка Глушкова. Кристалния плакет й връчи регионалният мениджър на Банка ДСК Иво Андров.

Второто място в класацията зае Ангелина Воденичарова, учител по български език и литература в Професионалната лесотехническа гимназия в Банско, а на третата позиция бе аплодирана Дамяна Грънчарова, учител по физика и химия на английски и френски в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград.

Специалната награда за най-добро есе, учредена за първи път тази година, бе присъдена безапелационно на Даниела Коюмджиева от Земеделската професионална гимназия в Сандански. За идеите си, изложени в творбата си, учителката получи ваучер за две нощувки в хотел „Регнум Банско Апарт Хотел и Спа“.

Министерство на образованието подкрепи горещо инициативата на вестник „Струма“ и петото издание на конкурса „Любим учител“, като специално за церемонията бе получен поздравителни адрес.

С поздравителен адрес към участниците и организаторите на събитието се присъедини и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който за първи път не успя да присъства лично заради командировка в чужбина.

Вестник „Струма“ спази традицията си да засвидетелства уважение и признание и към учителите ветерани и отличи в тази категория Надежда Каркелева, Лиляна Парашкевова и Виолета Стойчева.

Приза „Училище на 2017 в Пиринско“ връчи областният управител Бисер Михайлов. С титлата на първенци се поздравиха от Земеделската професионална гимназия в Сандански, на второ място е Професионалната лесотехническа гимназия „Н. Вапцаров“ в Банско, а на трето място – Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Сатовча.

Тържествената церемония преля в стилен коктейл, дело на учениците по готварство в благоевградската Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост. За настаняването и обгрижването на гостите през цялата вечер на церемонията се грижеха студенти от 3 и 4  курс, специалност „Връзки с обществеността“, ръководени от доц. Славянка Ангелова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене