Даниела Савеклиева участва в среща с ръководителя на дирекция „Търговия” на ЕК Жан Люк Демарти

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията за Благоевград Даниела Савеклиева участва в среща с Жан Люк Демарти, генерален директор на Генерална дирекция „Търговия” на Европейската комисия, която се проведе в Народното събрание. По време на срещата бяха дискутирани бъдещето на Западните Балкани в Европейския съюз, развитието на Дунавския и Черноморския регион, възможностите за сключване на споразумение за свободна търговия с приоритетни трети страни и региона.

„Европейският съюз има ясен интерес от стабилност, сигурност и просперитет в Западните Балкани, където неговите правила и ценности се зачитат. Страната ни придава особена важност на задълбочаването на регионалното сътрудничество и  развитие на добросъседките отношения. Споделяме важността на т.нар. ред за свързаност – транспортна, комуникационна, инфраструктурна, енергийна, с разбирането, че целта е подобряване на връзките с единния пазар на Европейския съюз”, коментира Даниела Савеклиева.

Народният представител от Благоевград подчерта, че по време на председателството на Съвета на Европейския съюз България ще търси баланс между специфичните приоритети на държавите-членки и стратегическите приоритети на ЕС за постигане на реални резултати в активен диалог с гражданите по европеските въпроси. „Водещи принципи на българското председателство ще бъдат запазването на единството между държавите-членки чрез предлагане на компромисни решения в рамките на общностния метод. Страната ни ще бъде балансьор и ще търсим консенсус, компромис и разбирателство при приемането на решения и на проектите на законодателни актове”, каза още Даниела Савеклиева по време на срещата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене