Индийски лечител от Банско спасява отец Иван

Иво АНГЕЛОВ
Индийски масажист ще спасява отец Иван, който напоследък закъса със здравето. Това призна пред Топ Преса самият благороден духовник.
„На 20 ноември заминавам за Банско, където ще ме чака лечител от Индия. Десет дни ще остана при него. Ще ме масажира с лечебни масла с билки и се надявам да се почувствам по-добре“, разясни дядо Иван. Наскоро на свещеника му беше открит диабет и му беше наложена строга диета и два пъти дневно да пие лекарства. Освен това изследванията показали, че сърдечният му ритъм е отслабнал.
„Кардиоложката от Военномедицинска академия (ВМА) ми се обади отново да вляза в болницата за една седмица. Трябвало да ми направят изследвания и да преценят дали състоянието ми се подобрява. Но сега няма как да отида, защото строим кошара. Подариха на приюта 120 кози и няма къде да стоят. Като пристигнаха, ги оставихме в двора и той се изпълни с животни. Като завършим кошарата и набавянето на храна за козите, тогава вече мога да мисля за болницата“, обясни отец Иван. Добрият старец възлага много надежди и на индийския лечител, за да се почувства по-добре и отново да е трудоспособен.
„Сега гледам да си почивам, както са ми заръчали лекарите. Кардиоложката все ми казва да не правя нищо, а аз й обяснявам, че си стоя на стола и не мърдам много. Само казвам на мъжете в приюта какво да правят и как да се случат нещата“, допълва свещеникът.
Дядо Иван благодари на Топ Преса, че първи разказахме и показахме крадеца, който обра църквата му в софийското село Нови хан. Разследването показа, че апашът е бившият вратар на „Нефтохимик“ Веселин Шулев. „Ще го хванат! Няма да се измъкне! При мен идва полицай следовател и давах показания. Крадецът много пъти е идвал в църквата и няма да се учудя, ако и друг път е посягал да взема пари. Той сигурно така живурка. Вероятно е ходил и в други храмове и там е крал. Вярвам, че ще го хванат и ще се спре с набезите му“, разясни добрият отец, който помага на стотици души, изпаднали в трудно положение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене