Уникално табло за „Пирински стражи” – Трето ОУ „Братя Миладинови” на площад „Гоце Делчев”

Прекрасно фототабло за туристически клуб „Пирински стражи” украси площад „Гоце Делчев”. Изложбата на фототабла, която е аранжирана на площад „Гоце Делчев”, е направена по повод 95 години от създаването на туристическото движение в Неврокоп (дн. гр. Гоце Делчев).
На таблото, подготвено специално за Стражите, са показани някои от емблематичните им приключения сред прекрасната българска природа. Някои от тях са: походи до – връх Хлевен (Корнишки циркус) в Пирин, връх Вихрен в Пирин, връх Свещник – Южен Пирин, връх Ореляк в Пирин, връх Мусала в Рила, Урдини езера в Рила; участие в Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета”.
Това са малка част от походите, които малките туристи заедно със своите ръководители г-жа Лозана Грозданова, г-жа Славка Жостова и г-н Александър Халачев са осъществили. Само за летния сезон – 2017 г., Стражите изминаха около 300 км из прекрасните планини Пирин и Рила.
В друго фототабло, изобразявайки пътешествията на туристи от гр. Гоце Делчев в чужбина, са поместени снимки на г-жа Славка Жостова – учител в Трето ОУ и един от ръководителите на „Пирински стражи”, както и на г-н Тодор Панчелиев – приятел на Стражите, които са двама от петимата гоцеделчевци, изкачили връх Триглав в ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ.
Адмирации за прекрасната инициатива и по-специално за г-н Атанас Панчелиев за подкрепата, вниманието и обичта, с които прекрасният дългогодишен учител по география в Трето ОУ и писател дарява младите планинари на Гоце Делчев!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене