Осмокласничка от НХГ – Благоевград вдигна на крак бърза помощ и полиция след ефектен шпагат между два чина

По време на междучасието, малко след 15 и 20 часа, ученичката от 8 „д” клас демонстрирала изключителна гъвкавост и направила атрактивен шпагат между масите. Стоейки в тази поза близо минута, към нея се приближава друго момиче от класа и с коляно докосва слабините й, при което гимнастичката свалила краката си от чиновете, почувствала неразположение. Тя се свила на земята с оплакване, че я боли коремът. Съучениците й извикали медицинската сестра на училището, а на мястото пристигнал екип на Спешна помощ и полицията. За случая е уведомен и директорът на НХГ М. Митов, който от своя страна е информирал началника на РУО Ивайло Златанов.

„Съобщиха ми за случая, директорът се обади, след което написа и доклад. Това, което знам, е, че ученичката направила шпагат, имало е съприкосновение и с друго момиче. Изпратил съм експерт от управлението на място”, коментира началникът на РУО, а вчера за изясняване на случая в НХГ бе старши експертът по организация на средното образование Людмила Цикловска.

Репортер на „Струма“ отиде в гимназия точно в момента, в който директорът М. Митов и заместничката му Св. Солачка гледаха записите от камерите в класната стая. На тях ясно се виждаше как ученичката първо прави лека загрявка, като качва двата си крака на единия чин и се подпира с ръцете на другия. След което досущ като Жан-Клод Ван Дам прави пълен шпагат пред съучениците си. Към нея наистина идва друго момиче, което я докосва с коляното си по слабините. “Ето това е целият случай, няма кървища, боеве…”, заяви М. Митов. Той разясни, че осмокласничката се е оплакала от болки в корема, прегледана е в Спешна помощ си е тръгнала. От НХГ своевременно са информирали както родителите на ученичката, така й Регионалното управление на образованието. „И сега какво се получи. След цялото това преекспониране на случая стана така, че уж пострадалата ученичка днес е на училище, а другото момиче се притесни и не дойде“, заключи Марин Митов.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене