Топ ПРЕСА TV: Над 4 000 миряни, посрещнаха снощи под открито небе вестта за Христовото възкресение.

IMG_438630 минути преди полунощ, около 4 000 христолюбивите неврокопчани и гости на града се, стекоха в пасхалната нощ на централния площад за да чуят вестта за Възкресението Христово. Тържественото Великденско служение в двата храма в центъра на града – катедраният „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Успение Богородично“ продължи на площада под открито небе. На първото си пасхално служение, Негово високопреосвещенство, Неврокопския митрополит Серафим, точно в полунощ, с тържествен глас обяви: „Христос възкресе!“ ахилядите миряни отговориха: „во истина възкресе!“

След празничното приветствие към миряните, Дядо Серафим предаде на вярващите благодатния огън. Нощното пасхално служение водено от владиката продължи до 3 ч. сутринта в катедралния храм.

 След празничната литургия, хиляди трепкащи пламъчета, носени от вярващи неврокопчани, тръгнаха от централния площад на Гоце Делчев във всички посоки на града, за да запалят домашните си кандила с благодатния пламък и с пожелания за здраве, щастие и благополучна година за семейството.

 Да се посреща вестта за Христовото възкресение под открито небе е традиция в Гоце Делчев от началото на 90-те години на миналия век. Тя бе положена от покойният вче Дядо Натанаил, на която новоизбраният, Дядо Серафим е достоен продължител.

IMG_4388

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене