Над 200 състезатели идват тази събота в Петрич за турнира „Серафим Бързаков

Той ще се проведе в зала „Арена“ – Петрич, където от 9.00 ще стартира международният турнир по борба за подрастващи, деца и  момчета  „Серафим Бързаков”

Серафим Бързаков

Старши треньорът на мъжкия отбор по борба на България Серафим Бързаков, под чието име се провежда турнирът в Петрич, сподели: „Засега със сигурност ще вземат участие състезатели от българските клубове. От чужбина очакваме представители на Молдова, Украйна, Гърция, Турция, Македония. Визови проблеми мъчат състезателите от Албания, а проблеми от учебен характер – тези от Италия. Надявам се, до събота всички тези неща да се изчистят, и в зала „Арена“ – Петрич любителите на борбата да станат свидетели на много оспорвани двубои.

От година на година броят на участниците се увеличава, като за седми път, откакто стартира турнирът, се очакват над 200 състезатели да излязат на тепиха. Ще присъстват доста президенти на чуждестранни клубове, както и от България. Присъствието си е потвърдил вицепрезидентът на международната федерация по борба Цено Ценов, почетният президент на БФБ Валентин Йорданов, сегашният президент Христо Маринов, и легенди – ветерани , начело с постоянния във всички турнири досега Александър Томов, петкратен световен, европейски и вице олимпийски шампион”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене