ШОК! Полицай от Югозпада открит в кома с рана на главата

47-годишният С. Любенов, служител в ОД на МВР – Благоевград, е открит изпаднал в кома в района пред сградата на МДЦ „Рубидент“. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, откаран е в неврохирургия на столичния институт „Пирогов“.

Инцидент станал завчера привечер. Полицаят паднал в близост до жилището си в района на стадиона в Благоевград, преди това той бил забелязан от съседите да разхожда кучето си. Най-вероятно неочаквано му прилошало и при падането ударил силно главата си, възможно е и да се е подхлъзнал. Намерен е от случайно преминаващи младежи. Сигнал за изпадналия в безпомощно състояние мъж е подаден на тел. 112 в 23.50 часа, съобщено е, че има контузна рана на главата и е неконтактен. Незабавно на място му е оказана първа помощ от спешен екип и с линейка е транспортиран до благоевградската болница.

„Приет е в спешно отделение в тежко състояние, с увреждане на мозъка, предприети са действия за стабилизиране на състоянието му, при направените изследвания на скенер е установена сериозна травма на главата, няма фрактура на шийни прешлени”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р О. Митев. Настанен е за интензивно лечение в реанимация и след консултация със столични специалисти е транспортиран за „Пирогов“.

Пострадалият полицай е семеен, баща на две деца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене