ВИДЕО: Тържествено откриха началото на новата учебна година във всички училища в Гоце Делчев

Традиционни тържества по повод първия учебен ден след лятната ваканция на учениците се проведоха традиционно днес във всичките три основни и три средни учебни заведения в Гоце Делчев.

Новата учебна година на територията на община Гоце Делчев започна нормално. Навсякъде са приключили предвидените през ваканцията ремонтни дейности и учебните заведения  посрещнаха своите ученици в пълна готовност.

На първият учебен ден, прекрачиха днес прага на училищата на територията на община Гоце Делчев над 4200 ученика, като броят им е по-голям в сравнение с миналата година, а в учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3200. Най-многобройни по численост на учениците и тази година са двете гимназии – НПГ „Димитър Талев“ и ПМГ „Яне Сандански“, след тях са Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“ Първокласниците, които влязоха днес за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината са 279 на брой, като болшинството, 187 от тях са в трите основни училища в град Гоце Делчев.

С особена тържественост и гордост бе открита новата учебна година в трите гимназии в Гоце Делчев. Гости на празничната церемония в НПГ „Димитър Талев“ бяха: възпитаникът на гимназията, евродепутатът, Асим Адемов, зам. кмета на община Гоце Делчев, Валери Сарандев, председателят на училищното настоятелство, Росица Джамбазова и възпитаници на гимназията с изявена реализация в медицината, изкуството и бизнеса. „Гимназията ни е място за хора със свободен дух и с големи амбиции“ каза директорът на училището, Мария Георгиева

Не по-малко тържествена бе и днешната церемония в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Крачолов Яворов“. Тържеството тук бе уважено от съветникът в Министерството на образованието и науката, проф. д-р Костадин Костадинов и депутатът в НС от Гоце Делчев, Димитър Гамишев, а отец Георги от Светата Неврокопса митрополия извърши тържествен освет на началото на новата учебна година.

На незабравимото тържество в ПМГ „Яне Сандански“, учениците изказаха какви думи са събрали за своите учителите в първият ден на новата учебна година.

Директорът на гимназията, Елка Божикова отправи специален поздрав към най-малките, петокласниците на училището. Тя пожела на всички ученици успешна учебна година и напомни, че не трябва да не се забравя, че гимназията дължи много на успехите на талантливите и креативни млади хора.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене