Осмокласничка от ПМГ „Яне Сандански“ със страхотен успех

Осмокласничката Цветина Черганска защити честта на област Благоевград и на своето училище в едно от най-силните надпревари за ученици по английски език в България

Възпитаничката на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ стана златен медалист в осмото издание на Националното състезание по творческо писане на английски език, в която взеха участие 14-те най-добри ученици в нашата страна от общо 100 от 6-и до 12 клас и стана единственият ученик от Югозападна България, която зае първо място от тях. Успехът и има още по-голяма стойност, имайки предвид, че на практика тя бе единственият медалист от Югозападна България.

Младата дама спечели вниманието на участниците в журито с интересния сюжет на нейната приказка на тема „Два долара, едно приключение“. Осмокласничката от гоцеделчевското училище спечели различни предметни награди, които да и служат в образованието си. Освен това като специален жест от организаторите на състезанието за Цветина Черганска е осигуреният триседмичен езиков лагер на момичето, което ще може да се потопи в атмосферата на английския език в кампуса на Американския университет в Благоевград по време на лятната ваканция.

До тогава обаче тя ще продължи да следва мечтите си в подготовка за следващото състезание като най-скоро и предстои да се включи в IT Знайко, което пък е една от ученическите надпревари, които се радват на голяма популярност и конкуренция сред учениците в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене