ДГС-Сандански прие лесовъди-ветерани от цяла област Благоевград

63 лесовъди-ветерани начело с бивши директори на държавните горски стопанства в област Благоевград се събраха днес на традиционната си среща

Домакин тази година е „ДГС Сандански” – териториално поделение на Югозападното държавно предприятие.

В местността Попина лъка, в полите на Пирин, те бяха приветствани от инж. Ваня Каменова от Управителния съвет на ЮЗДП, и зам.-директора инж. Антоанета Дивилска, директора на РДГ Благоевград инж. Иван Гергов, председателя на Съюза на лесовъдите в България проф. д-р Иван Палигоров и неговия заместник инж. Севдалина Димитрова, директора на стопанството инж. Светла Костадинова.

След деловата част, в рамките на която благоевградските ветерани направиха отчет на дейността си и набелязаха предстоящите задачи, беше организирано посещение до природната забележителност „Водопада” и черквата „Св. Иван Рилски”. По традиция, и на тази своя среща те обмениха опит за състоянието на горите и коментираха опазването, стопанисването и обогатяването им.

Във връзка с навършването на кръгли годишнини шестима юбиляри получиха като подарък часовници, грамоти и парични суми. Сред наградените са 70-годишният Славчо Божков от „ДГС Сандански” и 80-годишните Георги Драговчев, Тодор Тупаров, Лазар Сланчев, Стефан Сачков и Димитър Кушлев.

По стара традиция лесовъдите пяха „Хубава си, моя горо” и изпълниха стихове във възхвала на българската гора.

Гостите от Клуба на ветераните в Пазарджишка област подариха на колегите си от Благоевград две картини с природни пейзажи, нарисувани лично от дългогодишния лесовъд от Велинград д-р Иван Иванов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене