Евакуирани в Бостън заради подозрителни раници

Бостън

Полицията съобщи, че един заподозрян е арестуван, а на място са изпратени сапьорски екипи

Няколкостотин души бяха евакуирани снощи в Бостън след намирането на две подозрителни раници близо до мястото, където точно преди година по време на маратона бяха извършени атентати, предаде Франс прес.

Полицията съобщи, че един заподозрян е арестуван, а на място са изпратени сапьорски екипи. Затворена е улицата, на която беше извършен двойният атентат, отнел живота на трима и ранил над 250 души. Затворена е и една линия на метрото, казаха от полицията.

Часове по-рано в същия район се състоя възпоменателна церемония по повод една година от бомбения атентат по време на Бостънския маратон, при който загинаха трима души, а 260 бяха ранени тежко.

На 15 април 2013 г., малко преди финала на ежегодния Бостънски маратон, избухват две бомби, направени от тенджери под налягане, пълни с пирони и болтове.

Дни по-късно американските власти разпространяват снимки на заподозрените за атентата.

Обвинени са Джохар А. Царнаев и Тамерлан Царнаев – братя от чеченски произход, и двамата легални емигранти в САЩ.

Непосредствено след разобличаването на самоличността на атентаторите, Тамерлан бе убит в полицейска престрелка, а Джохар арестуван в предградие на Бостън. 20-годишният Джохар Царнев е заплашен от смъртна присъда. Съдът ще заседава на 3 ноември.

Властите арестуват и трима други замесени в Бостънския атентат – двама казахстанци и един американски гражданин. И тримата са били съквартиранти на Джохар в общежитията на Бостънския университет.

offnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене