Грък строи шивашка фабрика за 184 работници в Благоевград

Шивашка фабрика ще строи в Благоевград гръцката фирма „Voya fasion” ЕООД. Всички разрешителни на собственика Николаос Кириаку вчера са подписани от главния архитект на общината В. Тинчев и е дадена зелена светлина за старт на строителните дейности.

Фабриката ще се изгради върху терен от около 4,5 дка зад магазина на „Евромебел“ на Петър Дръменов на бул. „Яворов“, близо до кръговото кръстовище към с. Изгрев. Предвижда се новата сграда да се построи върху 2875 кв.м, като собственикът е декларирал пред общината, че в нея ще работят 184 човека.

„Voya fasion” ЕООД е с адресна регистрация в местността Ушите на благоевградското село Еленово, а предметът й на дейност е в твърде широк диапазон – от ишлеме и търговия, през изкупуване, преработка и продажба на селскостопанска продукция и диворастящи гъби и билки, до транспорт, таксиметрови услуги, строителство и търговия с интелектуална собственост.

Фирмата вече има един шивашки цех в сградата на фабриката на покойния бизнесмен Теньо Танчев в началото на село Еленово. Собственикът Николаос Кириаку не живее постоянно в Благоевград, той идва рядко само по бизнес, разкриха жители на село Еленово.

С плановете за изгражданe на собствена база фирмата явно е с дългосрочни планове за разширяване на дейността си в Благоевград, коментираха от строителния отдел на общината.

Собственикът Николаос Кириаку има и друга фирма в България – „Воя енерджи“, регистрирана преди 6 г. с предмет на дейност производство и търговия на ел. енергия, строителство и строително-монтажна дейност.

ДИМИТРИНА АСЕНОВАС/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене