Облачно и дъждовно днес

дъждДнес увеличението на облачността от запад ще продължи и след обяд над почти цялата страна вече ще е значителна. На места в западните райони от страната и в Родопите ще има превалявания от дъжд, в повечето райони слаб. През нощта срещу четвъртък ще превали и в Югоизточна България. В Източна България ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са в широки граници – от 2-3° в северозападните райони до 11-12° в източните, в Югозападна България до 7°-8°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 8°, а минималната (-3°), за Банско 8°/1°, Разлог 8°/1°, Дупница 7°/-3°, Кюстендил 8°/-3°, Перник 6°/-2°, Гоце Делчев 8°/2°, Сандански 11°/4° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 7°, а минималните до 1°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.

Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има превалявания от дъжд, над около 1700 метра от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 0°.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, която след обяд ще се вплътни, но валеж ще има през нощта срещу четвъртък по южното крайбрежие. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури 9°-12 °. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода е 7-9°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене