Община Гърмен актуализира програмата си за управление и разпореждане на общински имоти

Общинските съветници от Гърмен дадоха съгласие за актуализиране на програмата за управление и разпореждане с общински имоти, като я допълниха с още девет имота с оглед осигуряване на бюджета в приходната му част.

Три от имотите, които общината има намерение през настоящата година да предложи за продажба, се намират в село Рибново. Става въпрос за урегулиран поземлелен имот /УПИ/ в кв. 43-А с площ от 200 кв. м., УПИ в кв. 5 с площ от 292 кв. м и УПИ в кв. б с площ от 586 кв. м.

Съветниците от Гърмен гласуваха допълване на програмата и с три имота в село Дебрен, които администрацията ще предложи за учредяване на ограничени вещни права на строеж.

Според внесеното предложение за актуализация от кмета на общината Минка Капитанова към програмата се добавят и три имота в селата Лещен. Огняново и Ковачевица за прекратяване на съсобственост. Това са идеални части от урегулиран поземлен имот с площ от 130 кв. м по плана на село Лещен, имот от 78 кв. м в Огняново и имот от жилищна сграда в Ковачевица с обща площ от 2 декара.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене