Полицията на крак! Смърт вдига ромите в Благоевград на бунт! След побой издъхна Кольо Мишкаро, ударен с плочка от бивш военен

Ромите в Благоевград се вдигат на бунт днес. В 17 часа те се събират, за да изразят протеста си срещу, според тях, „прикриване“ на тежък случай с побой и смърт на „техен“ човек. 48 годишният Кольо Мишкаро издъхнал след скандал, при който военен българин го ударил с плочка по главата и този петък в „Пирогов“ Кольо издъхнал.

„Не може за такъв тежък случай да държат побойника 6 часа в полицията и да го пуснат, случаят бе скрит, никой нищо не прави. Вчера братът на загиналия е бил в полицията и са го изгонили като куче“, твърдят организаторите на протеста.

Полицията е информирана за намеренията на ромите, за сега над 100 човека са заявили присъствието си на протеста довечера.

„Ние се разбираме с българите, не искаме война, но искаме справедливо разследване и справедлив подход и към нашите хора“, казват още организаторите. Ще съобщим подробности от мястото на събитието тази вечер.

Петя Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене