Не пропускайте „Мечи крос – Белица 2017“

20 опитни бегачи от Пловдив, Стара Загора, Карлово, Русе, Благоевградски регион и Белица ще се състезават за купата на кмета във второто издание на Национален „Мечи крос – Белица 2017“, организиран от Община Белица, Фондация „Четири лапи“ и СНЦ „Пловдив бяга“.

До този момент за участие в мечия крос са записани 103 бр. любители на планинското бягане, мъже и жени от 30 до 55 годишна възраст , както и деца и младежи от 8 до 18 години.

Снимка на Maia Padareva.
Купата на кмета

На 22 юли 2017 / събота/ от 10:30 ч. в град Белица , ще бъде даден старта на Национален „Мечи крос – Белица- 2017“, който се провежда под патронажа на кметът на общината Радослав Ревански.

Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км и 12.7 км.със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки. 

Първа дистанция от 4 км. е с по-малка денивелация и финишира в м. „ Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай”. 

Снимка на Maia Padareva.Пълната дистанция от 12.7 км., е за опитните бегачи и се изкачва към Парка за мечки . Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.
Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/.

Осигурени са и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място, грамоти за участие, материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене