След трагедията в Благоевград! Разследват смъртта на подп. Пл. Пацов, разпитват лекари в спешно отделение защо не са го настанили за лечение

Прокуратурата започна разследване смъртта на заместник-командира на благоевградското военно формирование 26 400 подп. Пламен Пацов, който в събота почина след инфаркт. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 122 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост, в рамките на което днес започнаха разпити на лекари и медицински лица, които са имали контакт с военния. Обяснения се снемат от дежурния екип на спешно отделение към МБАЛ – Благоевград, който в събота го е прегледал, след което го е пуснал да си ходи.

Оказа се, че след като му е прилошало и е припаднал вкъщи, подп. Пацов първо е посетил кабинет в „Рубидент“, където в почивните дни дават дежурства лични лекари. Оттам му казали, че не е за тях и го отпратили към Спешна помощ. Тогава военният потърсил свой познат лекар, който е стажант в спешно отделение, и заедно отишли натам. Лично той му е направил ЕКГ, която показала някакви смущения.

Изследването е станало със знанието на колегите на стажанта. Какви действия са предприети от лекарите след прегледа и защо подп. Пламен Пацов не е бил настанен за стационарно лечение, е въпросът, на който разследващите търсят отговор.

Проверка на случая, завършил със смъртта на 43-годишния подп. Пл. Пацов, предприе и шефът на болницата д-р Огнян Митев, който след като получи обобщените резултати, ще прецени какви административни мерки да предприеме.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене