Дискусия „Насилието в обществото“ събра депутати, психолози, преподаватели и адвокати в Благоевград

Социалисти от Пиринско се събраха на дискусия на тема „Насилието в обществото“. Тя е организирана от Движението на жените социалистки и Движението на ветераните в БСП-Благоевград. 

Мероприятието започна в края на работния ден в хоровата зала на читалище „Никола Вапцаров“ в областния град.

Инж. Емил Костадинов откри дискусията, на която присъстваха още депутатът и журналист Тома Томов и Валери Сарандев – областен лидер на БСП.

Участници също бяха народните представители от „БСП за България”  – Николай Бошкилов и Богдан Боцев, Христо Монов – психолог от СУ ”Св. Климент Охридски”, Мирослав Попов – политически наблюдател, доц. д-р Здравка Лисийска от Катедра „Изобразително изкуство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски”, както и представители на Адвокатска колегия – Благоевград.

Инициативата е национална и се провежда във всички центрове и областни градове.

„Всички знаем, че насилието се очертава като все по-голям проблем в днешното общество, така че задължително трябва да бъдат взети превантивни мерки по темите, които тази вечер се разглеждат. Трябва да се каже „Не!“ на насилието и тук е мястото само да отбележа какво правят институциите и държавата в мерките за това. Има специалисти от всички области, които присъстват“, коментира за ИНФОМРЕЖА Сарандев.

Групата, която бе обект на дискусията днес, основно е от млади и подрастващи, които са пряко засегнати от насилието и агресията.

„След срещата ще се оформят идеи, които да се представят на по-високо равнище. Всичко, което е изговорено, ще бъде внесено като предложение в Народното събрание. В тази борба срещу насилието трябва да участват всички институции и всички граждани“, допълни още областният лидер на БСП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене