Над 170 деца вече се записаха да участват във „Футболно лято – Гоце Делчев“

За това се повали председателят на УС на ФК „Пирин”(Гоце Делчев) Иван Близнаков

За участие във „Футболно лято-2017” желаещите продължават да набъбват като само в последните дни са се записали нови 20 малчугани. Така заедно със заетите в различните възрастови групи на клуба футболисти, общият брой трениращи е вече 250. С тях водят занимания всички треньори от школата начело със старшията на мъжкия тим Йордан Боздански, а малките надежди на тима се готвят всеки ден в зависимост от възрастта си като най-малките от тях са родени 2010 година. Те се ръководят от двама от най-опитните футболисти на неврокопчани. Става дума за Иван Спахиев и Георги Самокишев, които на практика дебютират в треньорския занаят със седемгодишните момчета на отбора от града край Места.

В случая за разлика от практиките от много клубове в България бъдещите кандидати за слава не плащат обичайните 10 лева. Както е известно, община Гоце Делчев, която е и основен благодетел на отбора реши тренировките във всички гарнитури да бъдат освободени от всички такси и да са абсолютно безплатни. С това местната власт още тогава декларира сериозния си ангажимент към израстването на младите и заниманието им със спорт.

Работи се усилено и върху подобряването на терена на градския стадион, който трябва да бъде напълно готов за старта на новото футболно първенство. Тепърва се очаква да стане ясно кога ще стартира лятната подготовка на мъжката формация на „Пирин“(Гоце Делчев) преди началото на новия сезон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене