Бивш треньор в Банско се завърна в града под Тодорка и намери смъртта си там

Става дума за бившия член на треньорския екип на козлите от преди 4-5 години Румен Ненов, който издъхна ненадейно навръх сватбата на сватбата на сина си, която трябваше да бъде утре (събота)

Именно заради нея той се прибра от Англия, където живееше и работеше напоследък.. Това се случило, докато той, синът му Юли и кумът обсъждали последни подробности около един от най-важните моменти в живота на наследника му. Изведнъж му станало зле и докато пристигне екипът на спешна помощ, било вече късно и те установили само смъртта му, настъпила в следствие на инфаркт, която го настигна на 49 години. Смъртта на един от емблематичните вратари на ЦСКА от началото на 90-те години на миналия век потресе Банско. Тя го застигна по ирония на съдбата на място, където не криеше, че е едно от най-хубавите, в което се е чувствал най-добре. Според запознати той не е имал някакви сериозни оплаквания и е бил в добра кондиция за разлика от предишни години, когато в един период лекуваше психиката си в специализирана клиника. Дори се появиха слухове, че в следствие на депресия на два пъти е правил опити за самоубийство, но по-късно бяха отхвърлени от самия Румен Ненов, който тогава като треньор в ДЮШ на „червените“ каза „За мен нещата са или прекалено хубави, или прекалено лоши. Едно нещо, колкото и да е хубаво, аз го гледам от черната му страна. Лекарствата, които взимам сега, ми помагат да се върна към нормалния живот. Да виждам нещата нормални. Но до самоубийство не съм го докарвал. Аз съм много силен характер и няма начин, ако реша да направя такова нещо, да не успея. Просто не съм взимал такива решения, наум не ми е идвало!

Случи ми се нещо съвсем нормално – имах проблеми с нервите и потърсих помощ при психиатър. Когато човек е настинал, търси лекар, нали? Защо, когато не е добре с нервите, да не потърси? Все пак, аз работя с деца (в Детско-юношеската школа по футбол – бел. ред.), не мога да си позволя да съм лабилен. При мъжете е друго – псуваме се, мразим се и след пет минути всичко е отминало. С децата не може така. Не може да им крещиш, да си изпускаш нервите. Затова и потърсих помощ,“ коментира през 2008 Румен Ненов, който след края на състезателната си кариера започна като треньор в ДЮШ на ЦСКА, а след това се подвизаваше в още няколко тима, сред които и Банско.

Върхът в кариерата на Румен Ненов е през септември 1994 г. Тогава вратарят изведе червените с капитанската лента в паметния двубой срещу „Ювентус” и ЦСКА спечели с 3:2. УЕФА обаче отне на нашите успеха заради нередовната картотека на Петър Михтарски и присъди служебно 0:3 за италианския тим. – В наскоро направена анкета на най-добрите играчи на ЦСКА за всички времена името на Румен Ненов зае 74-то място с 9 точки, заедно с още трима играчи на червените. За известно време той е пазил вратата и на ФК „Славия”. – Бившият играч с фанелка №1 е сред малкото вратари на червените, който дори отбелязва гол за любимия клуб. На 5 юни 1993 г. Румен Ненов се разписва в 76-ата минута от дузпа за успеха на ЦСКА с 5:2 срещу Добруджа в последния кръг на шампионата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене