Денис Касъмов: За BG MUSIC FESTIVAL избрахме 21 от над 100 нови модерни песни!

Дами и господа читатели на вестник Топ Преса до мен е директора на BG MUSIC FESTIVAL г-н Денис Касъмов

 Здравей, приятелю как се чувстваш?

– Здравей, Радвам се че Топ Преса е тук! Чувствам се страхотно…

Много ми е приятно да се видим тук зад сцената на BG Music Festival – единственият по рода си фестивал за нова модерна авторска българска музика. Югозапада е тук, феновете крещят… очакваше ли този успех?

– Разбира се! Страхотно е…

Нека се върнем  малко по-назад. Как се роди идеята идеята за този фестивал?

– Идеята за този фестивал беше естествено продължение на каузата, която ние поехме още през 2013 г. със създаването на музикалната телевизия BG MUSIC CHANEL.Тя се роди и беше част от нашият бизнес план, че българските артисти, изпълнители и автори  имат нужда от тази подкрепа и тази зелена светлина в своята кариера и във своето израстване като цяло.Заради това три години по-късно ние по естествен начин  учредихме BG MUSIC FESTIVAL.

Този фестивал е да дадем зелена светлина на новата BG музика. Разкажи нещо повече за това. По какъв начин възнамерявате да стимулирате тези млади изпълнители.

– Всеки един участник е подкрепян мащабно и е част от цялата мащабна кампания на проекта.Той влиза в много телевизионни ротации, радиоротации, интернет промотиране, медийни партньорства със значими медии, печатни интернет издания и т.н.Това е един сериозен напредък в кариерата на всеки един български артист и  изпълнител.Така че нека все повече и повече се записват за участие в BG MUSIC FESTIVAL.

С какво този фестивал е по-различен от останалите форуми?

– Това е фистивала на младите хора в България и на младите български артисти. Масово останалите фестивали са с изградени традиции от над 30-40 години и при тях се забелязва едно звучене тип естрадно, което не е чак толкова традиционно, не е чак толкова актуално на днешно време. Докато тук в нашия фестивал звученето е изцяло ново, нови артисти и изпълнители и са застъпени основно модерните стилове на 2017 г…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене