Милко Бошнаков: Нося музиката на Западните Родопи в себе си!

Милко Валентинов Бошнаков е роден в град Гоце Делчев през 1991 г. Израснал е в с. Сатовча. Започва да се занимава с музика от 5 годишна възраст. Първоначално е бил инструменталист (тамбурист) , това по някакъв начин отключва страстта и желанието му да пее. Професионалното му израстване започва с постъпването му в Благоевград като студент в ЮЗУ ‘Неофит Рилски’ специалност „Изпълнителско изкуство”. Там се среща с професионалисти като Мариана Манолева, Петьо Кръстев, доц. Георги Гаров , проф. Николай Цветков. Милко Бошнаков споделя: ‘Те ме направиха това , което съм и ме научиха да обичам, да оценявам колко велик, пъстър и многообразен е нашият фолклор и как трябва да се гордеем и пазим това , което притежаваме.’ Милко Бошнаков изпълнява песните от своя роден край. Стреми се да издирва непопулярни и нечути песни, които претворя по свой собствен начин. От 2013-та година е част от голямото музикално семейство на Фолклор ТВ. Множество записи на народни песни, записани в звукозаписно студио на Радио Благоевград, по музика и аранжимент на Петьо Кръстев, хореография на доц. Георги Гаров и проф. Николай Цветков. Участия на множество национални събори като: „Лудогорие“ , „Рожен“, „Леденика“. Участие в предавания на Радио Благоевград, БНТ2 , „Иде нашенската музика“ – БНТ и  други. Предстои издаване на първи самостоятелен албум, който се състои от 16 песни – музика и аранжимент Петьо Кръстев.  Понастоящем докторант в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, специалност „Теория и практика на изпълнителското изкуство“.

Милко добре дошъл в офиса на Топ Преса, поканих те  за да си поговорим за новостите в твоя живот.

– Добре заварил, благодаря за поканата,  много се радвам, че съм гост на най-голямата Югозападна медия Топ Преса.

Когато се видяхме миналия път имаше 3 песни, какво се случи с теб през тези две години?

 Две години не е много време, но всъщност за толкова време може да се случат доста неща. През тези две години имах доста участия, концерти  – на много събори, фестивали, сватби… Не съм спирал и да записвам нови песни, да търся още и още изворни песни…

Сега нови песни, нови клипове, какви са песните? Защо се спря на тях, откъде ги знаеш, от кай крак са, с кои музиканти си работил? Отново с ансамбъла, костюми, танци, много специфично, това ли е твоя стил?

– Да , записах нови песни. Спрях се на тези песни , защото това е моят стил. Западинте Родопи  е район с много красива и интересна фолклорна музика , която лично на мен много ми харесва и я  нося вътре в мен..

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене