Пернишките спортисти се обединиха около мисията за спасение на млад човек

Приятели на Мариан Иванов, на когото предстои тежка операция в Германия, организират благотворителен мач в негова подкрепа

Срещата ще се играе тази неделя, 28.05.2017 г., от 16 часа на стадион „Миньор“. В двубой влизат ветераните на „Миньор“ Перник и приятели  и съотборници на Мариан от „Виктория“ – отбора шампион на Каменица фен купа за 2016 в Кюстендил..

На стадиона ще бъдат поставени кутии за набиране на средства и всеки, който желае, може да подкрепи според възможностите си каузата за лечението на младия мъж, съобщиха за Pernik Today приятелите на Мариан Иванов, които подеха кампанията.

Двата футболни отбора също се включат в благотворителната инициатива.

37-годишният Мариан Иванов се нуждае от спешна операция в Германия. Той е бил управител на БИЛЛА в Перник. Именно компанията е превела  25 000лв. за операцията на своя служител, а останалите 9000лв. са събрани от добри хора. Цялата сума за лечението на Мариан възлиза на 80 000 евро.

Преди малко повече от година Мариан Иванов е диагностициран с тежка диагноза – назофаринкс – злокачествено образувание на носоглътката, а след това започва продължително лечение. В началото на месец май тази година, Мариан посещава медицинско заведение в Белгия за контролен преглед, когато лекарите откриват друго злокачествено образувание – тумор на средното ухо (недиагностицирано от лекарите в България), съобщи Нова ТВ.

Единственият шанс за спасението на живота на младия мъж е протонна терапия в Германия, съпътствана с химиотерапия и лъчетерапия. Лекарите дават големи шансове за живота на Мариан

Всеки, който има желание, може да помогне за спасението на Мариан.

Номер на дарителската сметка:

BG16TTBB94001522982160

Сметката е към Societe Generale Експресбанк

 

Снимка: Отборът на „Виктория“ – Мариан е реда на клекналите – вторият отляво до малкото момче

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене