Белица с нов облик – Двете централни улици са изцяло реновирани. Последно в града е полаган асфалт през 1976 г.

В истински празник се превърна днешният ден за жителите на Белица.

Поводът бе приключилият мащабен ремонт на двете изцяло реновирани централни улици с най-голям трафик в града – „Димо Хаджидимов“ и „Георги Андрейчин“.

Лентата на новата придобивка, променила облика на красивото планинско градче, прерязаха кметът Радослав Ревански, Йордан Траханов – представител на фирмата изпълнител, Мехмед Вакльов и духовните водачи в общината, след което отвориха бутилка шампанско.

„Горд съм, че заедно с екипа ми изпълняваме стриктно предизборните обещания. Оставам верен на принципа си на управление с човешко отношение към гражданите и ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!“, заяви в словото си градоначалникът.

Той изказа специална благодарност на общинските съветници от парламентарните групи на ДПС и БСП в местния парламент на Белица, които с гласуването си „за“ дадоха картбланш на строително-ремонтните дейности.

Местният свещеник отец Николай Попов извърши водосвет и с осветената вода поръси обновените улици за здраве и безаварийно пътуване. Имамът на Белица Ахмед Горелски прочете „дуа” молитва за здраве и благоденствие на местното население и на всички хора, преминаващи по главния път.

Раздаден бе и курбан за здраве на крайно нуждаещи се, осветен от имама Халил Салих от село Краище. На събитието присъстваха общински съветници, заместник-кметове, служители в общинската администрация, учители, културни работници, граждани и гости на Белица.

Над 600 000 лева са инвестирани в реновирането на двете основни улици в града, като средствата са от капиталовата програма на общината.

Радослав Ревански припомни, че в града последно е полаган асфалт през далечната 1976 г. „Това е само началото“, увери кметът и подчерта, че добрите новини за Белица тепърва предстоят.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене