Млади лекари, с корени от Гоцеделчевско, са първи сред наградените от Българския лекарски съюз и вестник “Стандарт”

Лекарите – победители в конкурса на вестник “Стандарт” и Българския лекарски съюз бяха наградени на церемония в столицата. Общо 48 млади медици от цялата страна бяха номинирани от регионалните лекарски колегии за участие, а критериите за конкурса бяха определени от БЛС.

В категорията “Лекари, обучаващи се в докторантура”, на първо място е д-р Тома Спириев, “Аджи Бадем Сити Клиник – болница “Токуда”. Младият неврохирург носи името на известния си дядо от Гоце Делчев, вече покойник. Д-р Спириев преглежда и в гр. Гоце Делчев, в кабинета на д-р Ангел Попов. Сред наградените е и млада лекарка, също с корени от Гоцеделчевския край. В категорията “Лекари с придобита специалност” номер 1 е  д-р Магдалена Баймакова, д.м., от клиниката по инфекциозни болести във ВМА – София.

С тежката задача да оцени и класира младите медици се зае специална комисия на БЛС с председател проф. д-р Никола Владов, началник на клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, носител на наградата Лекар на годината за 2016 г.

На снимката: Първият от ляво – Д-р Тома Спириев, втората от дясно – д-р Магдалена Баймакова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене