Огнян Митев се сети да работи! Спешно отделение на МБАЛ Благоевград на прицел!

Ревизира всека един от сигналите за лошо отношение на хора от екипа, призова на килимчето работещите в отделението с ултиматум: Още един сигнал и ще уволнявам!

Директорът на МБАЛ Благоевград Огнян Митев започна ревизия на сигнали за лошо отношение към пациентите от страна на работещите в Спешно отделение на болницата медици и среден медицински персонал. Няколко сигнала от недоволни пациенти са постъпили при шефа Митев, за грубо отношение на част от екипа на отделението към страдащи пациенти, което е повече от скандално, заяви за struma.com д-р Митев днес.

Според него е крайно време лекарите да се съобразяват с положената Хипократова клетва и да са наясно, че никой не ги търси от добро. „Пациентът има право да изиска нормално и човешко отношение и когато има колеги, които изливат гнева си върху тях, това е несъвместимо с морала и задълженията на медицинския персонал. Правя проверка на сигналите и ако се окаже, че пациентите и жалбоподателите имат основание, ще предприема наказания.“, каза болничният шеф.

Още миналата седмица той е призовал колегите си в кабинета си и в разширен състав са обсъждали поведението им и правилата за отношение към пациентите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене