След издънката с „Германея“, „Миньор“(Перник) с нов треньор

Бившият десен защитник на „Левски“ Данаил Бачков е новият старши треньор на „чуковете“

Данаил Бачков е новият старши треньор на „Миньор“(Перник)

Той е бил представен днес на отбора, съобщи Светлозар Райков – председател на УС на ФК „Миньор“. Бачков е играл за „Спартак“(Пловдив), „Локомотив“(Пловдив), „Левски“ и „Черно море“. Футболист е на Пловдив за 1999-та  година, избран е за най-добър защитник за 2001-ва година.

„Последните 4-5 години е треньор в школата на „Миньор“ на най-малките деца. Даваме му шанс. Той ще води отбора до края на сезона“, поясни Райков. Ръководството на „жълто-черните“ разчита Бачков да вдигне отбора и „жълто-черните“ да завършат сезона в Югозападна Трета лига с чест и достойнство.

Той идва на поста след оставката на Петър Анестиев, който подаде оставка след хикса – 1:1, срещу „Германея“ преди една седмица. Желанието му бе прието от Управителния съвет на клуба, откъдето казаха, че са доволни от него като треньор и го призоваха да размисли. Дори бяха водени преговори с него да остане старши треньор. В крайна сметка той не пожела да остане, а временно начело на отбора ще застане помощник-треньорът Тони Евтимов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене